De innovatielat verhogen

Onze innovatiekracht, gecombineerd met de mankracht om snel te anticiperen zijn een bewezen kracht om nieuwe designs te realiseren. Van het eerste idee tot de tekentafel naar de uiteindelijke implementatie, we verhogen de lat op het gebied van kwaliteit en waardecreatie voor onze klanten. Continu.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat voor ons altijd op één. We voldoen niet alleen aan de reguleringen en de classificatiebureaus, maar we overstijgen die. We werken samen met de verschillende partijen aan het continu verbeteren van veiligheid in onze schepen. Onze uitstekende banden met de bureaus resulteren in snelle en efficiënte doorstroom van activiteiten en spoedige opvolging van nieuwe ontwikkelingen.

Reduceren van emissies

RensenDriessen heeft zich toegelegd op het ontwerpen en bouwen van slimme, duurzame schepen. Het is onze doelstelling om schepen te ontwikkelen die bijdragen in de CO2/NOx/PM10 en SO2-reductie binnen de productieketen en te voldoen aan de eisen van onze klant.

Wij leveren u maatwerk bij het bepalen van de beste toepassingen voor uw vaargebied. We stemmen alles af op uw vaargedrag. De meerprijzen voor deze duurzame toepassingen zijn te verwaarlozen en binnen drie tot vijf jaar geheel terug te verdienen. Door Clean Ship Design integreren wij deze duurzame toepassingen op een slimme manier in het casco.

Duurzame alternatieven zijn denkbaar op het gebied van:

  • Het ontwerp van het casco;
  • De toegepaste materialen;
  • De voortstuwingsinstallaties (gas /dual fuel/hybride/diesel/elektrisch);
  • Diverse overige (deel)installaties zoals hergebruik restwarmte en LED-verlichting

Win-win Flextunnel-toepassing

Een recente toepassing die bijdraagt aan dit doel is de Van der Velden Marine Systems Flextunnel. Dit innovatieve intrekbare tunnelsysteem is speciaal ontwikkeld voor binnenvaartschepen. Het vermindert weerstand en verhoogt de efficiëntie.

De Van der Velden FLEX Tunnel biedt enorme voordelen als het gaat om snelheid, laadvermogen, manoeuvreerbaarheid en brandstofbesparing.

De intrekbare Van der Velden FLEX-tunnel wordt geactiveerd wanneer het schip in laag water vaart om ervoor te zorgen dat er voldoende water naar de schroeven stroomt. Zo behouden deze hun werking. Geladen binnenvaartschepen met conventionele tunnels varen voor ongeveer 85% in dieper water. Gedurende deze tijd is een tunnel overbodig, maar die zorgt wel voor extra weerstand en verminderde voortstuwing (dus meer brandstofverbruik).

De voordelen van LNG

Alternatieve brandstoffen spelen een belangrijke rol in het reduceren van emissies. We passen succesvol LNG toe op onze nieuwste ontwerpen. Dat is een flinke stap in de juiste richting. De opname van LNG is een complex proces, maar de beloning is het zeker waard omdat LNG beter is voor zowel onze klant als onze planeet.

LNG veroorzaakt aanzienlijk minder luchtvervuiling dan conventionele diesel en gasolie. Daarnaast verlaagt het ook de operationele kosten dankzij de prijsverschillen op de lange termijn in vergelijking met diesel.