Koop- en verkoopstadia in 8 stappen

Stap 1

Informeren en oriënteren

Samen spreken we uw wensen door. Na inspectie van uw schip stellen we de adviesprijs vast.

Stap 2

Adviseren

Onze adviesservices beslaan het complete terrein van de binnenscheepvaart. Wij adviseren u graag over financiën, prijsbepaling, de aankoop van een vervolgobject en diverse andere onderwerpen gerelateerd aan de binnenvaart.

Stap 3

Zoeken en gevonden worden

In overleg zoeken en adverteren we binnen en buiten onze eigen netwerken naar het juiste schip of de juiste koper. Ons uitgebreide netwerk biedt een enorme exposure zodat u altijd uw match vindt.

Stap 4

Bezichtigen

Zodra er een potentiële klant is gevonden maken wij met alle desbetreffende partijen een bezichtigingsafspraak.

Stap 5

Onderhandelen

Na een positieve bezichtiging volgt er doorgaans een koopvoorstel van de koper. In dit cruciale stadium stippelen we samen met u een onderhandelingsstrategie uit. Een goede onderhandelingsstrategie kan het verschil maken tussen het wel of niet sluiten van een deal. Na overeenstemming van een uitgebracht bod worden verdere afspraken gemaakt, zoals staat van oplevering, levertijd, financieringstermijn, etc.

Stap 6

Keuringen

Nadat de financiering bevestigd is door de bank van de koper worden er afspraken gepland voor de verschillende keuringen van het schip:

  • Het expertisebureau zorgt voor de benodigde technische keuringen aan het casco
  • Scheepvaartinspectie of een expertisebureau verzorgt de veiligheidsinspectie in alle toegankelijke ruimtes van het schip
  • Een onafhankelijk taxateur maakt een complete rapportage van het schip
  • Een keuringsinstantie beoordeelt de draaiende delen van het schip (hoofdmotor, boegschroef, generatoren, etc.)

Stap 7

Notaris

Nadat verschillende externe instanties alle keuringen hebben verricht en er overeenstemming is tussen koper en verkoper wordt er een afspraak gepland bij de notaris. Daar worden de door de notaris opgestelde leveringsakte en hypotheekakte ondertekend.

Stap 8

Afhandeling

Zodra alle juridische zaken zijn afgerond ondersteunen wij ook het afhandelen van de scheepspapieren. Dit laatste traject bestaat uit het overschrijven van de volgende scheepspapieren: meetbrief, bilgeboekje, certificaten en vaartijdenboek.

Interesse?

Kopen of verkopen?

Uw schip verkopen of een nieuwe aankopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.